Sarbatori
Mos Nicolae protectorul copiilor
Duminică, 01 Decembrie 2013 20:13

Mos Nicolae protectorul copiilor

 

Acest obicei al darurilor oferite de Mos Nicolae vine de la cunoscuta blandete a acestuia, mai ales ca, asa cum se spune, la sfarsitul vietii, el  si-a donat intreaga avere saracilor, fiind foarte milostiv. De asemenea, se stia, in traditia populara, faptul ca Sfantul Nicolae era un justitiar, de aici si nuielusa care era un motiv de ingrijorare pentru copiii mai putin cuminti.

Citeşte mai mult... [Mos Nicolae protectorul copiilor]
 
Poezii pentru Mos Nicolae
Duminică, 01 Decembrie 2013 14:52

Poezii pentru Mos Nicolae

 

Va prezentam cateva poezii pentru Mos Nicolae cel darnic si bun, cel asteptat de copii cu mare drag si bucurie.

Citeşte mai mult... [Poezii pentru Mos Nicolae]
 
Cine este Mos Nicolae
Duminică, 01 Decembrie 2013 06:29

Cine este Mos Nicolae?

 

Se povesteste ca in vremurile de demult traia, pe malul unei ape mari, un pescar impreuna cu sotia si cei trei copii ai lor. Erau oameni foarte saraci si traiau numai din bruma de agoniseala pe care o strangea barbatul din vanzarea pestelui.

Dar intr-o iarna friguroasa, femeia se imbolnavi si se stinse din viata, lasand in urma ei trei copii mici si neajutorati. Mult se framanta barbatul cum sa razbeasca cu cei trei copii, cum sa-i ingrijeasca de unul singur, cum sa-i hraneasca si cum sa se imparta intre munca de acasa si cea de pescar.

Citeşte mai mult... [Cine este Mos Nicolae]
 
Urari de ziua numelui Sf Andrei
Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013 10:23

Urari de ziua numelui Sf. Andrei

 

Pe 30 noiembrie e sarbatoare. E ziua Sfantului Andrei, ocrotitorul romanilor, fiind o buna ocazie sa transmiteti  mesaje, urari, sms si felicitari celor care poarta numele de Andrei sau derivate ale acestuia, cum ar fi: Andreea, Andries, Andu, Andru, Andruta, Andrusa, Andrusca, Andras, Andra, Andrada, Andreas, Andi, Deia sau Deea. Va puteti inspira din modelele noastre de urari de ziua numelui Sf. Andrei!

Citeşte mai mult... [Urari de ziua numelui Sf Andrei]
 
La multi ani de Sfantul Andrei
Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013 10:19

La multi ani de Sfantul Andrei

 

Sarbatoarea de Sfantul Andei este un bun prilej de a transmite gandurile tale bune celor ce poarta numele de Andrei sau derivate ale acestuia: Andreea, Andries, Andu, Andru, Andruta, Andrusa, Andrusca, Andras, Andra, Andrada, Andreas, Andi, Deia sau Deea. Transmite acestora mesaje de La multi ani de Sfantul Andrei!

Citeşte mai mult... [La multi ani de Sfantul Andrei]
 
Mesaje frumoase pentru Sf Mihail si Gavril
Joi, 07 Noiembrie 2013 17:32

Mesaje frumoase pentru Sf. Mihail si Gavril

 

http://galeriile-samira.ro/images/stories//cultura/pictura/arhanghelii-mihail-si-gavriil-icoane/sf-arhangheli-mihail-gavriil-icoana.jpegIata cateva mesaje frumoase pentru Sf. Mihail si Gavril pe care le puteti transmite celor dragi, insotite de gandurile voastre bune. La multi ani de Sfintii Mihail si Gavriil!

 

De ziua numelui tau, iti doresc ca toate lucrurile bune si frumoase sa te copleseasca si sa straluceasca in calea ta catre fericire. La multi ani!

Citeşte mai mult... [Mesaje frumoase pentru Sf Mihail si Gavril]
 
Urari mesaje sms uri si felicitari de Mihail si Gavril
Joi, 07 Noiembrie 2013 07:15

Urari, mesaje, sms-uri si felicitari de Mihail si Gavril

 

http://galeriile-samira.ro/images/stories//cultura/pictura/arhanghelii-mihail-si-gavriil-icoane/mihail-si-gavril-icoana.jpgPe 8 noiembrie e zi de sarbatoare, Sfintii Mihail si Gavriil. In aceasta zi sfanta, serbam pe toti cei ce poarta numele de Mihail si Gavril, precum si numele derivate din acestea: Mihai, Mihaela, Mihaiela, Michi, Misa, Mihaita, Misu, Mihnea, Mihaila, Mihalache, Mihalcea, Mihu, Gabriel, Gabriela, Gabi, Gabita, Gavriil, Gavrila. Nu uita sa fi alaturi de cei ce poarta aceste nume si transmite-le gandurile tale bune. Te poti inspira din colectia noastra de urari, mesaje, sms-uri si felicitari de Mihail si Gavril.

 

De Sfintii Mihail si Gavriil, sa se rasfranga asupra ta bunatatea si dragostea ce izvorasc dintr-o inima mare si iubitoare. La multi ani!

Citeşte mai mult... [Urari mesaje sms uri si felicitari de Mihail si Gavril]
 
La multi ani de Sfintii Mihail si Gavriil
Vineri, 01 Noiembrie 2013 20:02

La multi ani de Sfintii Mihail si Gavriil

 

http://galeriile-samira.ro/images/stories//cultura/pictura/arhanghelii-mihail-si-gavriil-icoane/arhanghelii-mihil-si-gavriil-icoana.jpgCe zi frumoasa si speciala pe 8 noiembrie! E ziua Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, prilej cu care poti transmite persoanelor dragi tie si care poarta aceste sfinte nume gandurile tale de bine. Transmite-le un mesaj, o urare, printr-un sms, o felicitare. La multi ani de Sfintii Mihail si Gavriil!

 

Fie ca cei dragi sa te inconjoare cu caldura sufletelor lor intr-o zi magica, iar fericirea sa te ia in bratele ei in acest moment special! La multi ani de Sfintii Mihail si Gavriil!

Citeşte mai mult... [La multi ani de Sfintii Mihail si Gavriil]
 
Sfantul Arhanghel Mihail si semnificatia numelui Mihail
Joi, 31 Octombrie 2013 13:41

Sfantul Arhanghel Mihail si semnificatia numelui Mihail

 

Pe 8 noiembrie sarbatorim pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Arhanghelul Mihail este considerat capetenia ostilor ceresti, conducatorul cetelor ingeresti. In traditie populara, se spune ca, la sfarsitul lumii, acesta va lupta cu diavolul. De asemenea, despre acesta se spune ca nu sta in Rai decat in Vinerea Mare si de Pasti, in restul timpului fiind in misiune pe pamant, pazind lumea de dusmani. Sfantul Arhanghel Mihai inseamna in limba ebraica Cine este ca Dumnezeu? si reprezinta energia intelepciunii si a iubirii, fiind implinitorul dreptatii dumnezeiesti.

http://galeriile-samira.ro/images/stories//cultura/pictura/icoane-sfantul-arhanghel-mihail/sf-arhanghel-mihail-icoana.jpg

 

Citeşte mai mult... [Sfantul Arhanghel Mihail si semnificatia numelui Mihail]
 
Sfantul Arhanghel Gavriil si semnificatia numelui Gavril
Miercuri, 30 Octombrie 2013 11:44

Sfantul Arhanghel Gavriil si semnificatia numelui Gavril

 

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil sunt sarbatoriti de credinciosi pe data de 8 noiembrie a fiecarui an. Arhanghelul Gavriil este considerat ingerul Bunei Vestiri, al reinvierii, al compasiunii, al pedepsei divine, al mortii si al revelatiei divine. Sfantul Arhanghel Gavriil este mentionat in Biblie de mai multe ori si, de fiecare data, apare reprezentat ca un mesager, un purtator al vestilor importante. Sfantul Arhanghel Gavriil inseamna in limba ebraica barbat-Dumnezeu, fiind considerat ocrotitorul familiei, al fecioarelor, mamelor si pruncilor. El duce rugaciunile la Dumnezeu.

http://galeriile-samira.ro/images/stories//cultura/pictura/icoane-sfantul-arhanghel-gavriil/sfantul-arhanghel-gavriil-icona-bizantina.jpg

 

Citeşte mai mult... [Sfantul Arhanghel Gavriil si semnificatia numelui Gavril]
 
Solstitiul de vara
Vineri, 21 Iunie 2013 09:23

Solstitiul de vara

 

Ziua de 21 iunie marcheaza inceputul verii astronomice, la aceasta data fiind cea mai lunga zi (15 ore si jumatate) si cea mai scurta noapte a anului. Ziua va incepe sa scada dupa solstitiul de vara si va fi egala cu noaptea la echinoctiul de toamna.

Citeşte mai mult... [Solstitiul de vara]
 
<< Început < 1 2 3 4 5 7 9 > Sfârşit >>

Pagina 7 din 9

themesclub.com cms Joomla template
Copyright © 2012 Cunoastere, relaxare, divertisment, placere    
Informatiile de pe acest site nu pot fi preluate decat cu precizarea corecta a sursei.