Notice: Undefined variable: adscontent in /home/raso3403/public_html/galeriile-samira.ro/plugins/content/Adsense.php on line 517
Recomandari pentru persoanele varstnice si cu afectiuni cronice in caz de canicula
Joi, 01 August 2013 03:20

Recomandari pentru persoanele varstnice si cu afectiuni cronice in caz de canicula

 

Cu siguranta, mai afectati de temepraturile ridicate de vara si de canicula sunt persoanele mai in varsta si cele suferinde. Iata recomandarile oferite de Ministerul Sanatatii pentru persoanele varstnice si cu afectiuni cronice in caz de canicula.

 

·        Asigurati crearea unui ambient care sa nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului.

·        Asigurati hidratarea corespunzatoare cu apa plata sau apa cu proprietati organoleptice corespunzatoare, ceai slab indulcit, sucuri naturale de fructe facute in casa fara adaus de conservanti.

·        Alimentatia va  fi predominat din legume si fructe proaspete.

·        Se vor consuma numai alimente proaspete din magazinele care disupun de instalatii frigorifice functionale de pastrare a alimentelor. Se va evita consumul alimentelor usor perisabile.

·        Este interzis consumul de alcool si cafea pe timp de canicula si temperaturi ridicate.

·        Se va evita circulatia in perioadele de varf ale caniculei sau, daca este absolut necesar, se va folosi imbracaminte usoara din materiale vegetale precum si palariuta de protectie pe cap.

·        Persoanele care sufera de anumite afectiuni isi vor continua tratamentul conform indicatiilor medicului. Este foarte util ca in aceste perioade, persoanele cu afectiuni cronice, cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulatie, mentale sau cu hipertensiune sa consulte medicul curant in vederea adaptarii schemei terapeutice la conditiile existente

·        Asigurati mentinerea cu rigurozitate a igienei personale si efectuarea a cate 3-4 dusuri pe zi.

Addthis

Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai vechi:

 

themesclub.com cms Joomla template
Copyright © 2012 Cunoastere, relaxare, divertisment, placere    
Informatiile de pe acest site nu pot fi preluate decat cu precizarea corecta a sursei.