Notice: Undefined variable: adscontent in /home/raso3403/public_html/galeriile-samira.ro/plugins/content/Adsense.php on line 517
Recomandari pentru copii mici si bebelusi in caz de canicula
Miercuri, 31 Iulie 2013 04:17

Recomandari pentru copii mici si bebelusi in caz de canicula

 

Printre cei mai afectati de temperaturile ridicate si canicula sunt bebelusii si copii mici. Ca mama si tata trebuie sa ai grija de confortul lor. Iata recomandarile oferite de Ministerul Sanatatii pentru prevenirea aparitiei de imbolnaviri la bebelusi si copii mici in caz de canicula si temperaturi ridicate.

 

Pentru sugari si copiii mici

·        Realizati pentru copilul dvs. un ambient cat mai normal, ferit de cadura, umiditate excesiva si curenti de aer.

·        Sistemul de alimentatie avut pana in acel moment nu trebuie modificat prin  introducerea de alimente noi in aceasta perioada.

·        Asigurati hidratarea corespunzatoare pentru micutul vostru, iar pentru sugari mama va alapta ori de cate ori sugarul solicita.

·        Copilul va fi imbracat lejer, cu hainute din materiale textile vegetale comode.

·        Nu scoateti copilul din casa decat in afara perioadelor caniculare din zi, obligatoriu cu caciulita pe cap.

·        Copiii vor primi apa plata sau apa cu proprietati organoleptice corespunzatoare, ceai foarte slab indulcit, fructele proaspete si foarte bine spalate.

·        Mamele care alapteaza trebuie sa se hidrateze corespunzator cu apa plata sau apa cu proprietati organoleptice corespunzatoare, ceai slab indulcit, sucuri naturale de fructe facute in casa fara adaus de conservanti. Se va evita in acelasi timp consumul de cafea sau alcool si vor avea grija sa mentina o igiena riguroasa a sanului si evident igiena generala corporala.

·        La cel mai mic semn de suferinta al copilului sau mamei, acestia se vor prezenta la medicul de familie care va decide conduita terapeutica.

·        Atentie deosebita se va acorda conditiilor de igiena atat pentru copil cat si pentru mama. Copilul va fi tinut cu hainute sau scutece curate si uscate si mama se va ingriji de igiena riguroasa a pielii acestuia. In acest sens copilul va fi imbaiat cel putin odata pe zi, si obligatoriu seara la culcare iar in restul timpului i se va face toaleta locala ori de cate ori este nevoie.

·        Copiilor prescolari li se vor face dusuri cu apa la temperatura camerei.

 

Pentru copiii aflati in tabere

·        Se vor asigura conditii corespunzatoare de cazare.

·        Alimentele trebuie sa fie proaspete si sa respecte riguros normele de igiena.

·        Se va avea grija de hidratarea corespunzatoare a copiilor.

·        Copiii vor fi supravegheati, iar locul de joaca va fi amplasat la umbra, in afara orelor de canicula avand capul protejat de palariute.

·        Scaldatul, acolo unde e cazul, va fi facut sub absoluta supraveghere a insotitorului.

Addthis
 

themesclub.com cms Joomla template
Copyright © 2012 Cunoastere, relaxare, divertisment, placere    
Informatiile de pe acest site nu pot fi preluate decat cu precizarea corecta a sursei.