Notice: Undefined variable: adscontent in /home/raso3403/public_html/galeriile-samira.ro/plugins/content/Adsense.php on line 510
Recomandari in caz de temperaturi extreme si canicula
Luni, 29 Iulie 2013 10:12

Recomandari in caz de temperaturi extreme si canicula

 

E vara, iar soarele ne impresoara cu a sa caldura. Incepem tot mai des sa ne plangem ca temperaturile sunt prea ridicate, insa organismul nostru trebuie sa faca fata la temperaturile ridicate. Cum procedam pentru a atenua efectele acestor temperaturi ridicate? Iata cateva recomadari oferite de Ministerul Sanatatii in caz de temperaturi ridicate si canicula pentru populatie.

 

·        Evitati, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11-18.

·        Nu folositi ventilatoarele in locuinte sau alte spatii daca temperatura aerului depaseste 32 grade Celsius.

·        Daca dispuneti de aer conditionat, nu uitati sa reglati aparatul astfel incat temperatura sa fie cu 5 grade mai mica decat temperatura ambientala.

·        Daca nu aveti aer conditionat in locuinta/la locul de munca, petreceti 2-3 ore zilnic in spatii care beneficiaza de aer conditionat.

·        Cand iesiti afara, purtati palarii de soare. De asemenea, folositi haine lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise.

·        Pe parcursul zilei faceti dusuri caldute, fara a va sterge de apa.

·        Hidrateaza-te si bea zilnic intre 1,5-2 litri de lichide, fara a astepta sa apara senzatia de sete. O doza de iaurt produce aceeasi hidratare ca si un pahar de apa. Evitati insa bauturile cu continut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

·        Aveti grija de persoanele dependente de voi (copii, varstnici, persoane cu dizabilitati) oferindu-le, in mod regulat lichide, chiar daca nu vi le solicita.

·        Nu consumati alcool/bere/vin deoarece acesta favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii.

·        Consumati neaparat fructe si legume proaspete deorece acestea contin o mare cantitate de apa.

·        Evitati activitatile in exterior care necesita un consum mare de energie (sport, gradinarit, etc).

·        Pastrati contactul permanent cu vecinii, rudele, cunostintele dvs. care sunt in varsta sau cu dizabilitati, interesandu-va de starea lor de sanatate.

Addthis
 

themesclub.com cms Joomla template
Copyright © 2012 Cunoastere, relaxare, divertisment, placere    
Informatiile de pe acest site nu pot fi preluate decat cu precizarea corecta a sursei.