Notice: Undefined variable: adscontent in /home/raso3403/public_html/galeriile-samira.ro/plugins/content/Adsense.php on line 517
Numai Timpul intelege ce importanta e Iubirea
Duminică, 16 Februarie 2014 20:38

Numai Timpul intelege ce importanta e Iubirea

In vremurile de demult era si poate mai este o insula unde traiau toate sentimentele: Fericirea, Tristetea, Cunoasterea si toate celelalte, inclusiv Iubirea. Intr-o zi sentimentele au aflat ca insula se va scufunda in fundul oceanului si ca trebuie sa paraseasca insula. Si-au pregatit barcile, grabindu-se sa plece. Doar Iubirea a ramas pe insula pentru ca dorea sa ramana in paradisul acela pana in ultimul moment. Cand insula a fost acoperita aproape in intregime de apele oceanului, Iubirea s-a hotarat sa paraseasca si ea insula si cauta pe cineva care sa o ajute.

Tocmai atunci trecea Bogatia cu o barca mare. Iubirea a intrebat: ”Bogatie, poti sa ma iei si pe mine in barca ta?” Bogatia a raspuns: ”Imi pare rau, dar barca mea este plina cu aur si argint si nu mai e loc pentru nimeni.” Iubirea a rugat-o si pe Vanitate care tocmai trecea intro barca frumoasa: ”Vanitate, te rog ajuta-ma!”

“Nu te pot ajuta”, a raspuns Vanitatea. “Tu esti uda toata si-mi strici frumusete de barca.”

Pe acolo a trecut si Tristetea. Iubirea a rugat-o: ”Tristete, te rog lasa-ma sa vin cu tine. Tristetea i-a raspuns: ”Iubire, imi pare rau, dar acum trebuie sa fiu singura.”

Iubirea a zarit-o si pe Fericire. ”Fericire, ia-ma cu tine, te rog!”

Dar Fericirea era asa de vesela ca nu a auzit-o pe Iubire strigand. Iubirea a inceput sa planga.
Cum plangea asa, o voce i-a strigat: ”Vino, Iubire. Te iau eu cu mine.”

Era un om in varsta. Iubirea era asa de bucuroasa ca a uitat sa-l intrebe pe omul acela batran cum il cheama. Cand au ajuns pe uscat, batranul a plecat in drumul lui. Iubirea a realizat atunci ca ii este foarte datoare omului. S-a intalnit cu Cunoasterea si a rugat-o sa-i raspunda.

”Cine crezi ca m-a ajutat?”
“A fost Timpul”, i-a raspuns Cunoasterea.

“Dar de ce m-a ajutat Timpul cand nimeni altcineva n-a vrut? ” Cunoasterea a zambit si i-a raspuns cu sinceritate: ”Pentru ca numai Timpul este capabil sa inteleaga ce importanta este Iubirea.”

Addthis

Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai vechi:

 

themesclub.com cms Joomla template
Copyright © 2012 Cunoastere, relaxare, divertisment, placere    
Informatiile de pe acest site nu pot fi preluate decat cu precizarea corecta a sursei.