Notice: Undefined variable: adscontent in /home/raso3403/public_html/galeriile-samira.ro/plugins/content/Adsense.php on line 517
Limba romana este patria mea Nichita Stanescu
Joi, 29 August 2013 12:47

Limba romana este patria mea - Nichita Stanescu

 

A vorbi despre limba in care gandesti, a gandi-gandire nu se poate face decat numai intr-o limba – in cazul nostru a vorbi despre limba romana este ca o duminica. Frumusetea lucrurilor concrete nu poate fi decat exprimata in limba romana. … Ce patrie minunata este aceasta limba! Ce nuanta aparte, imi dau seama ca ea o are! Aceasta observatie, aceasta relevatie am avut-o abia atunci cand am invatat o alta limba.

 

Nu spun ca alte limbi, alte vorbiri nu ar fi minunate si frumoase. Dar atat de proprie, atat de familiara, atat de intima imi este limba in care m-am nascut, incat nu o pot considera altfel decat iarba. Noi, de fapt, avem doua parti coincidente, o data este patrie de pamant si de piatra, si inca o data este numele patriei de pamant si de piatra. Numele patriei este tot patrie. O patrie fara de nume nu este o patrie. Limba romana este patria mea. De aceea, pentru mine, muntele munte se zice, de aceea, pentru mine iarba, iarba se spune, de aceea, pentru mine izvorul izvoraste, de aceea, pentru mine viata se traieste.

Addthis

Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai vechi:

 

themesclub.com cms Joomla template
Copyright © 2012 Cunoastere, relaxare, divertisment, placere    
Informatiile de pe acest site nu pot fi preluate decat cu precizarea corecta a sursei.