Notice: Undefined variable: adscontent in /home/raso3403/public_html/galeriile-samira.ro/plugins/content/Adsense.php on line 475
Legenda Soarelui travestit
Luni, 10 Martie 2014 03:45

Legenda Soarelui travestit

In legatura cu venirea primaverii, o legenda spune ca Soarele a coborat pe Pamant travestit intr-o fata foarte frumoasa. Dar un zmeu a furat-o si a inchis-o in palatul lui. Atunci, intregul univers s-a intristat: pasarile nu mai cantau, copiii nu mai erau veseli si nu se mai jucau, toata lumea era mahnita. Vazand cata tristete se abatuse in jurul sau fara Soare, un tanar curajos a plecat sa gaseasca palatul rapitorului. Abia dupa un an, voinicul a descoperit palatul rapitorului, a eliberat-o pe fata si l-a chemat pe zmeu la lupta dreapta.

Tanarul a iesit invingator si a eliberat-o pe fata. La scurt timp, Soarele s-a ridicat din nou pe cer si a luminat pamantul. Atunci a venit primavara, oamenii si-au recapatat optimismul si veselia. Numai voinicul zacea in palatul zmeului, dupa luptele grele pe care le purtase cu acesta. Tot sangele cald i s-a scurs pe zapada si tanarul a ramas fara suflare. In locurile in care zapada s-a topit, au rasarit ghioceii, vestitorii primaverii.

Legenda spune ca, de atunci, lumea cinsteste memoria tanarului curajos legand cu o ata doua flori: una alba, alta rosie. Culoarea rosie simbolizeaza dragostea pentru frumos si aminteste de curajul tanarului, iar culoarea alba este simbolul dragostei pentru ghiocel, prima floare de primavara.

Addthis

Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai vechi:

 

themesclub.com cms Joomla template
Copyright © 2012 Cunoastere, relaxare, divertisment, placere    
Informatiile de pe acest site nu pot fi preluate decat cu precizarea corecta a sursei.