Notice: Undefined variable: adscontent in /home/raso3403/public_html/galeriile-samira.ro/plugins/content/Adsense.php on line 510
Legenda Sfantului Ilie
Sâmbătă, 20 Iulie 2013 09:36

Legenda Sfantului Ilie

 

Legenda spune ca Ilie era un simplu om si lucra la camp ca toti ceilalti oameni. Era insa tare voinic si, din aceasta cauza, Necuratul a pus ochii pe el. Intr-o zi, o voce ii porunceste: mergi acasa si vezi cu cine doarme nevasta ta in pat! Ilie ia toporul, intra in casa, vede un barbat si o femeie care dorm intr-un pat si le taie capul pe loc. Din pacate, erau parintii lui … Se urca Ilie intr-o caruta de foc cu cai de foc si merge la Dumnezeu sa-i spuna ce i-a facut Diavolul. Dumnezeu il iarta si ii da un bici sa-i sageteze pe draci. In vremea aceea, Dracii mai stateau inca in cer. Sfantul Ilie si-a pus mintea cu ei si a inceput sa-i oropseasca. Ii sageta cu biciul si ei cadeau cata frunza, cata iarba.


Dar, vine randul dracilor sa ceara ajutorul lui Dumnezeu, care ii recomanda lui Santilie s-o lase mai domol. Dracii au ramas care cum a nimerit. Tartorul si cateva capetenii au ajuns in fundul pamantului si au facut Iadul. Unii au ramas prin pomi (ei sunt cei care dau branci oamenilor care se urca in copaci). Altii atarna in vazduh, cu capul in jos, si impiedica sufletele sa ajunga in cer. Unii mai amarati, tot cu capul in jos atarnati, umplu lumea de bale.

In multe legende revine ideea ca Sfantul Ilie este prea puternic. Cand ii sageteaza pe draci, se cutremura pamantul din tatani. Se zice ca atunci cand Maica Domnului nastea pe Fiul Sfant, Ilie a trasnit un drac si Fiul s-a speriat. Dumnezeu l-a pedepsit pe Sfant si i-a uscat mana dreapta. De atunci, Ilie este stangaci.
 

Se mai zice ca Sfantul Ilie nu stie cand cade sarbatoarea lui. Dornic sa faca un chef, il intreaba pe Dumnezeu daca nu i-a venit ziua. Mai este pana la ziua ta, ii zice Dumnezeu. Si tot asa, pana cand ziua a trecut … De furie, Sfantul Ilie incepe ploile.
 

Te-ar putea interesa si legenda biblica a Sfantului Ilie, carutasul Raiului.

Addthis

Articole asemanatoare mai vechi:

 

themesclub.com cms Joomla template
Copyright © 2012 Cunoastere, relaxare, divertisment, placere    
Informatiile de pe acest site nu pot fi preluate decat cu precizarea corecta a sursei.