Notice: Undefined variable: adscontent in /home/raso3403/public_html/galeriile-samira.ro/plugins/content/Adsense.php on line 510
Legenda lacramioarei
Duminică, 25 August 2013 08:40

Legenda lacramioarei

 

Legenda spune ca traiau odinioara, in mijlocul unui castel din basme doi copii de rege: un baiat si o fata. La nastere, cei doi copii primisera de la Zana cea Buna cele mai minunate daruri: frumusete, intelepciune, cumintenie. Cei doi copii crescusera impreuna si isi petreceau tot timpul , jucandu-se in gradinile castelului, gradini pline de flori.

Din pacate, atunci cand copiii au implinit 10 ani, o boala nemiloasa a cuprins tinutul in care locuiau si intregul lor regat a fost cuprins de jale. Era o boala ciudata: Oamenii adormeau si nu se mai puteau trezi.

Intr-o dimineata insasi fiica regelui nu s-a mai putut trezi. Atunci fratele ei, sfasiat de durere a plecat in lumea mare ca sa gaseasca un leac pentru draga lui surioara. A colindat mari si tari, dar in zadar... nimeni nu stia ceva despre leacul acestei boli.

Vazand ca nu are cum sa-si ajute sora, fiul imparatului incepu sa planga. Si planse zile si nopti intregi. Dupa un timp in jurul lui au inceput sa creasca niste plante pe care nimeni nu le mai vazuse pana atunci: aveau frunzele destul de late si niste tulpinite delicate, pe care se insirau, ca niste margeluse albe, floricele de o deosebita gingasie. Dar ce uimea cel mai tare la aceste flori, era mirosul lor patrunzator si deosebit de placut.

Baiatul se opri din plans, culese un buchetel cu gand sa-l duca la capataiul surioarei lui, care nu mai avea mult de trait.

Se apropie de pat, puse buchetelul si privea la chipul frumos al tinerei printese.

Deodata fata trase aer adanc in piept si deschise ochii, intreband:

- De unde vine acest miros dumnezeiesc?

Printul, fericit si uimit, ii intinse buchetelul de flori si zise:

- Acestea sunt lacrimile mele de durere. Zana Buna mi-a ascultat ruga neintrerupta si ti-a redat firul vietii.

De atunci acele flori s-au numit lacramioare. Oamenii le-au plantat in gradinile lor ca sa-si bucure ochii si sufletul.

Addthis

Articole asemanatoare mai vechi:

 

themesclub.com cms Joomla template
Copyright © 2012 Cunoastere, relaxare, divertisment, placere    
Informatiile de pe acest site nu pot fi preluate decat cu precizarea corecta a sursei.