Notice: Undefined variable: adscontent in /home/raso3403/public_html/galeriile-samira.ro/plugins/content/Adsense.php on line 510
Iepurasul de Paste legende si mister
Vineri, 26 Aprilie 2013 00:54

Iepuraşul de Paşte legende şi mister

 

În unele ţări, Iepuraşul ascunde ouăle colorate în grădină, printre flori sau le lasă în cuiburile "construite" din iarbă, pentru el, de către copii. În alte ţări, ascunde ouăle colorate prin casă, iar cei mici trebuie să le găsească, pentru a primi, în schimb, iepuraşi sau ouă de ciocolată. Şi, bineînţeles, copiilor cuminţi, Iepuraşul le aduce şi alte cadouri, cum ar fi jucarii, cărţi sau dulciuri.

 

Dar nimeni nu poate să spună de unde ştie Iepuraşul dacă un copil sau altul merită să primească daruri sau nu. Eu cred că are şi el (măcar) câteva ajutoare de nădejde. De exemplu, să ne gândim la buburuze. N-aţi găsit niciodată, în parc sau chiar în cameră, o buburuză care părea că vaă priveşte cu atenţie? Şi, nu cumva, la scurtă vreme, de Paşti, Iepuraşul v-a adus cadoul mult aşteptat?

Da, sunt sigură că buburuzele îi spun Iepuraşului totul. Poate că are şi el o carte

fermecată, aşa cum are Moş Crăciun, în care sunt trecute faptele noastre bune şi cele rele. Cine ştie ... Şi poate că are şi el o fabrică de jucarii ... Şi una de dulciuri! Poate că are şi-o patiserie unde se prepară iepuraşi din turtă dulce sau de ciocolată.

 

Iepuraşul şi Luna

Înca din antichitate, iepuraşul a fost asociat astrului nopţii şi a simbolizat fertilitatea, abundenţa şi norocul. În multe culturi, exista legende care îl prezintă pe iepuraş ca pe un frate al Lunii sau ca pe un locuitor al acesteia. Se spune că, dacă priviţi cu atenţie Luna plină, puteţi observa "silueta" unui iepuraş sau macar urmele paşilor acestuia.

 

Iepuraşul şi timpul

Aztecii credeau că iepurele a primit de la zei misiunea de a veghea, alături de Lună, la trecerea timpului şi a anotimpurilor.

 

Iepuraşul şi focul

Unele triburi de amerindieni credeau că iepurele a furat focul de la soare şi l-a adus oamenilor. De atunci, iepurele se ascunde în timpul zilei.

 

Simbol al sacrificiului

Legenda spune că, pentru a potoli foamea lui Budha, iepuraşul s-a oferit pe sine drept jertfă. Drept mulţumire, Budha i-a dăruit o casă pe Lună.

Addthis

Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai vechi:

 

themesclub.com cms Joomla template
Copyright © 2012 Cunoastere, relaxare, divertisment, placere    
Informatiile de pe acest site nu pot fi preluate decat cu precizarea corecta a sursei.