Notice: Undefined variable: adscontent in /home/raso3403/public_html/galeriile-samira.ro/plugins/content/Adsense.php on line 517
Cum este vremea afara citat Hotul de carti
Joi, 17 Iulie 2014 11:17

Cum este vremea afara? – citat – Hotul de carti

Cum este vremea afara citat Hotul de carti METEOROLOGUL: MIEZUL ZILEI

Liesel deschise usa si gura in acelasi timp. Pe strada Himmel, batusera cu 6-1 echipa lui Rudy si, victorioasa, dadu buzna in bucatarie, spunandu-i mamei si lui papa totul despre golul pe care il marcase ea. Apoi, se grabi sa coboare in pivnita, pentru a-i descrie lui Max meciul lovitura cu lovitura. Acesta si-a pus ziarul jos, a ascultat atent si a ras impreuna cu fata.

Dupa ce povestea cu golul a luat sfarsit, a fost liniste cateva minute bune, pana cand Max isi ridica incet privirea.

- Ai vrea sa faci ceva pentru mine, Liesel? inca entuziasmata de victoria de pe strada Himmel, fata sari de pe cearsafuri. Nu o spuse, dar miscarea ei arata evident intentia de a-i oferi exact ceea ce-si dorea.

 - Mi-ai zis totul despre gol, spuse el, dar nu stiu ce fel de zi este acolo sus. Nu stiu daca ai dat gol si era soare sau daca norii au acoperit totul. Isi trecu mana prin parul taiat scurt si ochii lui aposi implorara sa i se spuna cel mai simplu dintre lucruri. Ai putea sa te duci sus si sa-mi zici cum este vremea?

Fireste, Liesel se grabi pe scari. Se opri la cativa metri de usa  patata de saliva si se roti in loc, observand cerul.

 Cand se intoarse in subsol, ii spuse:

- Cerul este albastru azi, Max, si e un nor mare si lung si este intins ca o funie. La capatul lui, soarele e ca o gaura galbena ...  

In acel moment, Max stiu ca numai un copil ar fi putut sa-i dea un astfel de buletin meteo. Pe perete, el a pictat o funie lunga, strans innodata, cu un soare care picura la margine ca si cum ai fi putut  plonja direct in el. Pe norul ca o franghie, a desenat doua siluete - o fata slabuta si un evreu ofilit - si ei mergeau mana in mana, spre cerul care picura. Sub acea imagine, a scris urmatoarea propozitie.

CUVINTELE SCRISE PE PERETE DE MAX VANDENBURG

Era o zi de luni, iar ei mergeau pe o sarma, spre soare.

 

- fragment din "Hotul de carti" de Markus Zusak

Addthis

Articole asemanatoare mai vechi:

 

themesclub.com cms Joomla template
Copyright © 2012 Cunoastere, relaxare, divertisment, placere    
Informatiile de pe acest site nu pot fi preluate decat cu precizarea corecta a sursei.